TMO hububat satış fiyatları açıklandı! 960 bin ton hububat satışı yapılacak!

TMO hububat satış fiyatları açıklandı! 960 bin ton hububat satışı yapılacak!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Mayıs ayı hububat satış fiyatları açıklandı. Toprak Mahsulleri Ofisi ( TMO ), makarnalık buğday, çavdar, tritikale, yulaf olmak üzere toplam 960 bin ton hububatı satışa yapılacağını aktardı.

Toprak Mahsulleri Ofisi, Mayıs ayı içerisinde satışını yapacağı ürünlerin miktarları ve satış fiyatlarını kamuoyuna duyurdu. Peki Toprak Mahsulleri Ofisi, Mayıs ayı içerisinde yapılacak 960 bin ton hububat satışı için belirlenen fiyatlar neler? TMO ürün miktarı ve fiyat listesi haberimizin devamında sizlerle birlikte..

TMO hububat satışını başlattı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Mayıs ayı içerisinde hububat satışa başlandığını ve bu kapsamda da fiyat ve satışı yapılacak miktar ile alakalı detayları aktardı. TMO, makarnalık buğday, çavdar, tritikale, yulaf olmak üzere toplam olarak 960 bin ton hububatı satışa yapılacağını kamuoyuna duyurdu. Toprak Mahsulleri Ofisi, Mayıs ayı içerisinde satışını yapacağı ürünlerin miktarları ve satış fiyatlarını tek tek liste bazında paylaştı.

TMO makarnalık buğday ve ekmeklik buğday satışları için www.tmo.gov.tr adresin üzerinden 01 Mayıs ila 05 Mayıs tarihleri arasında satış işlemleri ile ilgili talep toplama işlemleri gerçekleşecek.

TMO hububat satış fiyatları

Ekmeklik buğdaylar için un fabrikalarına 4.460 - 4.575 TL/Ton tutarla peşin alımlarda.

Makarnalık buğday, şehriye, makarna ve bulgur fabrikaları için 7.400 - 7.600 TL/Ton tutarla peşin alımlarda

Çavdar, tritikale, yulaf ise kişi ve kuruluş ayrımı yapılmadan genel olarak olarak 5.250 TL/Ton tutarla peşin alımlarda satışa sunulduğu Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından açıklandı.

Yapılan bu açıklama ile birlikte ekmeklik buğday, makarnalık buğday, çavdar, tritikale ve yulaf satış fiyatları merak konusu olurken, TMO, ekmeklik buğday, makarnalık buğday, çavdar, tritikale ve yulaf satış fiyatları listesi şu şekilde yayımladı

  • Düşük vasıflı makarnalık buğdayın fiyatı: 7.400 TL/Ton

  • Yerli makarnalık buğdayının fiyatı: 7.450 – 7.600 TL/Ton

  • Yerli ekmeklik buğdayın fiyatı: 4.465 – 4.575 TL/Ton

  • İthal makarnalık buğdayın fiyatı: 7.500 TL/Ton

  • İthal ekmeklik buğdayın fiyatı: 4.475 – 4.575 TL/Ton

  • Düşük vasıflı ekmeklik buğdayın fiyatı: 4 460 TL/Ton

  • Trititale fiyatı 5.250 TL/Ton

  • Çavdarın fiyatı: 5.250 TL/Ton

  • Yulaf fiyatı: 5.250 TL/Ton